domingo, 25 de abril de 2010

Anàlisi d'un anunci!

L’anunci que he triat ha estat un dels nous anuncis de la marca Ikea, el qual es pot veure seguint aquest enllaç:

http://www.youtube.com/user/IKEAESIberica?v=sc4_a15GWlo&feature=pyv&ad=5382946391&kw=anuncio%20ikea%20nuevo

En aquest anunci, es veuen al inici diferents persones soles en dormitoris decorats completament diferents. Posteriorment, es comencen a veure diferents parelles de edats completament diferents que van organitzant les habitacions per a dues persones. Un dels membres de la parella fa lloc al armari, al lavabo, porta caixes plenes de coses... i van canviant les habitacions. Desprès es veu a diferents parelles en diferents situacions, com una al lavabo mirant-se al mirall, un altre abraçant-se, un altre ballant...

Aspectes formals: tot succeeix en diferents espais com ara dormitoris o lavabos, que són tots de decoració molt diversa i amb personatges molt diferents. Els personatges tenen edats diferents, van vestits diferents, tenen estils diversos.. però tots tenen un punt en comú, que passen de viure sols a viure acompanyats.

Durant tot el anunci sona una cançó que va molt relacionada amb el que ens volen transmetre les imatges. La lletra que sona és la següent:

Yo me quedo para siempre con mi reina y su bandera,
ya no hay fronteras,
me dejaré llevar a ningún lugar.

No puedo vivir sin ti,
no hay manera,
no puedo estar sin ti,
no hay manera.

Aquesta cançó té una lletra que és molt repetitiva i que s’enganxa amb facilitat a aquelles persones que veuen el anunci, i per tant fa que es recordi amb facilitat l’anunci que s’està emetent.

Aspectes del contingut: des del meu punt de vista, utilitzen situacions normals de la vida quotidiana per tal de que l’espectador s’acosti més al anunci, i tota la decoració del mateix és de la marca Ikea. Per tant, mentre nosaltres veiem la història de les parelles, aquesta marca ens ven diferents maneres d’organitzar i decorar les habitacions de casa nostra.

Transmet molta proximitat amb l’espectador, ja que el decorat és molt normal, i no surten decorats de luxe o molt exuberants. Apart, els personatges com que també son d’edats diferents, s’acosten a totes les edats que solen anar a comprar aquesta tenda.

Valoració personal:

Personalment l’anunci m’agrada molt, segurament per el que ja he dit abans de la proximitat amb el qual està enfocat. Apart, al estar enfocat a qualsevol edat, totes les persones que el veuen poden sentir la mateixa proximitat.

Un altre aspecte que m’agrada molt, es que les habitacions són normals així com els personatges, i no estan tots estereotipats com en la majoria dels anuncis que veiem diàriament. Les parelles són molt diferents, igual que els estils que hi podem veure.

Tot i això, desprès de veure’ls m’he fixat en que totes les parelles estan formades per un home i una dona, però no n’hi ha cap que estigui formada per dues persones del mateix sexe. Si volen ser tant pròxims també haurien de tindre en compte a aquestes parelles.

No hay comentarios: