viernes, 7 de mayo de 2010

El Parlament Europeu i les seves recomanacions respecte l'Educació Mediàtica

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?language=ES&type=IM-PRESS&reference=20081216IPR44614

El Parlament Europeu, va redactar unes petites recomanacions que tots els Països Europeus haurien de tindre en compte en el context de l’educació mediàtica i els mitjans audiovisuals. El principal reclam que fan és el de introduir una assignatura d’educació mediàtica dins les escoles europees, i que va ser aprovada amb 583 vots a favor, 23 en contra i 4 abstencions. Per tant, es busca introduir-la en tots els plans d’estudi i a tots els nivells de l’educació escolar.

He fet una petita síntesi en forma de punts, de totes les recomanacions que varen redactar:

  1. Tots els infants han de tindre accés a internet.
  2. Hem d’impulsar l’alfabetització mediàtica dels adults. Ja que ells han de tindre capacitat de comprendre i valorar críticament diferents aspectes dels mitjans de comunicació, així com saber filtrar la informació que reben a través de les dades i les imatges.
  3. Aprofitar les oportunitats que ofereix l’era digital.
  4. Creació de l’assignatura d’educació mediàtica i l’elaboració de productes mediàtics amb la participació d’alumnes i professors com a mesura de formació pràctica.
  5. Importància de les noves tecnologies a les escoles d’educació especial, ja que sovint ajuda a les persones amb discapacitat a comunicar-se.
  6. Millorar les infraestructures a les escoles per tal de que tots els alumnes tinguin accés als ordenadors.
  7. Respectar els drets d’autor i els drets de la propietat intel·lectual. Informar sobre els drets de privacitat i de protecció de dades.
  8. Accés a les tecnologies de la informació, per tal de que tots els ciutadans puguin tenir accés a una connexió de banda ampla a preus assequibles.

Crec que tots els punts comporten avantatges per a tota la població, ja que té en compte tots els aspectes que són necessaris per a poder avançar en el camí cap a la normalització dels mitjans audiovisuals. Tot i això, comporta molt temps i molts recursos econòmics poder fer tot el que es creu necessari i actualment la crisi econòmica no ens ajuda per a poder avançar.

La normalització dels mitjans audiovisuals és lenta i dificultosa, però és de rellevant importància que tots els Països Europeus tinguin en compte les diferents recomanacions, per tal de que cada cop més tots tinguem accés a aquestes tecnologies.

Neus activitat 4.3

No hay comentarios: