viernes, 7 de mayo de 2010

Treball de recerca

En el marc de l’assignatura, aquestes últimes setmanes l’Aina i jo, dues estudiants de Magisteri d’Educació Infantil de la Universitat Ramon Llull, hem fet un treball de recerca a partir d’una hipòtesi.

La hipòtesi que ens vàrem plantejar va ser que els joves d’entre 18 i 28 anys estudiants universitaris llegeixen més premsa escrita que els únicament treballadors. A partir d’aquí vàrem realitzar unes enquestes a 100 persones, i les conclusions a partir de les gràfiques varen ser:


CONCLUSIONS A PARTIR DE LES GRÀFIQUES

Desprès d’haver realitzat les enquestes a 100 persones, 50 treballadores i 50 estudiants, hem dut a terme un anàlisi de les gràfiques a partir de les respostes obtingudes.

Les enquestes han estat respostes majoritàriament, per un 39% per persones compreses entre els 22 i 24 anys, seguit d’un 32% d’edats compreses entre els 18 i els 21 anys, i finalment un 29% de persones en edats compreses entre els 25 i els 28 anys.

Les persones que han respost han estat principalment dones amb un 58% de les enquestes, mentre que els homes han significat un 42% del total. Cal dir que les persones han estat escollides tant estudiants com treballadors en un 50% cadascun, per poder comparar clarament els resultats obtinguts entre els dos grups.

Dels estudiants enquestats, s’han dividit els estudis universitaris en diversos grups, per poder generalitzar més els resultats. Per tant, en quant a ciències experimentals trobem un 4% de les persones, de ciències socials i jurídiques un 11%, de ciències de la salut un 7%, enginyeria i arquitectura un 6% i el grup majoritari ha estat arts i humanitats amb un 22% del total.

Per altra banda, els treballadors també han estat unificats en diferents grups segons el sector professional al qual estan involucrats actualment. Per tant, en quant al sector comercial i ventes trobem un 7%, disseny i art un 6%, educació i formació un 5%, finances i banca un 3%, informàtica i telecomunicacions un 7%, màrqueting un 2%, turisme i restauració un 4%, i els que han obtingut major resultat han estat administració i atenció al client , empatat amb recursos humans i sanitat, cadascun d’ells amb un 8% dels enquestats en total.

En quant al temps que les persones enquestades dediquen a llegir, la majoria de les persones enquestades, un 39%, han contestat que només el llegeixen de tant en tant, seguit d’un 18% que han respost que llegeixen el diari cada dia, i desprès trobem un empat entre les persones que llegeixen cada dia o les que només els caps de setmana que ocupen un 16% del total cadascun d’elles. Per finalitzar, la resposta que ha tingut menys vots ha estat la de dos o tres caps per setmana, amb un 11% del total.

A la següent pregunta, on es qüestionava als enquestat quines fonts utilitzaven per poder llegir premsa escrita, la majoria de les persones enquestades, amb un 39%, utilitzen els diaris, mentre que un 35% utilitza Internet per poder arribar a la premsa escrita. Les revistes han estat la font amb menys vots, amb un 16% del total de les persones que han respost aquesta pregunta.

Tot seguit, es va preguntar als enquestats quins diaris llegien normalment, per ordre de vots va sorgir com el més llegits la premsa gratuïta amb un 39% dels vots, seguit del diari La Vanguardia 31%, L’Avui 24%, la premsa esportiva 39%, El Periódico 21%, El Punt 14%, El País 13%,La Razón 10% i els menys votats han estat El Mundo 9% i ABC 8%, mentre que altres persones han contestat que llegeixen premsa com: Última Hora, El Segre i Nathional Geographic.

Per altra banda, a la pregunta de quanta estona dedicaven a la lectura, la gran majoria de les persones, un 64% han contestat que li dediquen uns 30 minuts o menys, un 25% que li dediquen de 30 a 60 minuts, i només un 11% han respost que li dediquen 60 minuts o més. En quant al lloc que trien per poder dur a terme aquesta lectura, la majoria de persones, un 35%, han respost que al transport públic, un 29% a casa, un 19% al bar i un 17 % a la feina.

Per tant, una vegada a analitzades totes les respostes, i tenint en compte la nostre pregunta inicial on ens plantejàvem que els joves d’entre 18 i 28 anys estudiants universitaris, llegeixen més que els que són únicament treballadors; afirmem que la nostra hipòtesis era encertada i que les respostes que hem obtingut d’aquestes 100 persones enquestades avalen la nostra afirmació.

Podem afirmar-la ja que un 79% de les persones que van respondre que llegien cada dia eren estudiants, mentre que el 89% dels treballadors van respondre que només llegeixen de tant en tant. Per altra banda, el 63% d’aquests últims van respondre que solen llegir premsa gratuïta i que li dediquen 30 minuts o menys, el 72%. I, en canvi, els estudiants van respondre que solen llegir diaris com La Vanguardia i El Periódico i que en un 89% hi dediquen de 30 a 60 minuts. Cal remarcar també, que els estudiants solen consultar la premsa a través d’Internet un 73%, i al contrari, els treballadors solen llegir el diari en un 64% al transport públic.


Neus. Treball de recerca.


No hay comentarios: